Zingen als een kind, open en vrij, brengt plezier in ’t leven en dát activeert je ware kracht.

! Momenteel bied ik geen zangsessies aan!

ONTDEK EN ONTPLOOI JE ZANGSTEM OP SUBTIELE WIJZE

Wil je graag je eens durven zingen?
Of zing je al lang en ben je op zoek naar nieuwe wegen?
Stem- en klankbeleving biedt stemontwikkeling, verruimt je zangmogelijkheden.
Het nodigt uit om verbinding te voelen met je hele wezen en alles om je heen (heel worden).

Naast zangplezier, het verkennen van jouw uniek stemgeluid, ontspanning, het ontdekken van facetten van je stem én van jezelf,  beleef je hoe klanken diepgaand kunnen doorwerken.
Zing je graag op een manier die mensen raakt?
Dan is deze sensitieve weg om je stem te gebruiken misschien iets voor jou.

Sessies klankgeoriënteerd zingen

Deze sessies zijn gebaseerd op Klankgeoriënteerd Zingen (ontwikkeld in Duitsland), gecombineerd met eigen inspiraties.
Noten kunnen lezen, laten we in deze sessies los, het gaat puur om horen, voelen, waarnemen.
Klanken een beetje kunnen nazingen is wel helpend. Vaak is je eigen idee “Ik kan niet zingen” iets dat je meer tegenhoudt dan nodig is. Je hoeft niet steeds helemaal op toon te zingen in deze sessies.
Ben je een klassiek geschoolde zanger(es), dan kan deze aanpak interessant zijn om ongekend gebied te verkennen. Je bent welkom met je enthousiasme en je aarzeling.

 

 

Wat beleef je ?

 • je zangstem ontwikkelt zich (verder) Meer info
  Je wordt je bewust van de rijkheid van klanken. De klankkleur van je stem krijgt meer schittering (brillance) en je stem krijgt meer draagkracht. Vibrato, uitbreiding van het borst– en kopregister ontstaan via speelse elementen die worden aangeboden.
  Heb je last van de prestatie-druk die ontstaat als je moet letten op houding, ademhaling, mondstand, … dan is dit een bevrijdende aanpak. Veel aandacht gaat naar het oefenen in waarnemen van de klank en wat er in ons lichaam gebeurt. Dit brengt een ànder soort vrijheid in zingen, want je klank gaat waar je aandacht is. We hoeven niet veel moeite te doen! 🙂
 • we zingen veel klanken, soms een lied Meer info
  Je zingt hoofdzakelijk klanken, maar als je een tijdje op weg bent, kunnen we wat is geleerd, toepassen in een lied. (pop, gospel, jazzy, mantra, Nederlandstalig,..).
  Interpretatie en met gevoel leren zingen, kunnen dan aandachtspunten zijn.
  Zingen is speels en brengt ook een uitdaging als je het kind in jezelf bijna bent kwijt geraakt. Durf je jezelf te laten horen? Kan je je klank zonder veroordeling laten zijn? Durf je voelen wat de klank losmaakt?
  We doen het stapje voor stapje! Jezelf uiten geeft vreugde en vaak meer zelfvertrouwen. Geuren ruiken, smaakjes proeven, een liedje, contact met een bloem, … zijn hulpmiddelen die worden aangereikt om klank naar buiten te brengen en nieuwsgierig te ontdekken hoe het klinkt.
  Muziek kan krachtig op ons immuunsysteem inwerken. Het ontspant, brengt in balans, kan spierkrampen verlichten, verdriet verzachten, inspiratie geven, je in het nu brengen, je verbinden met iets veel ruimer en grootser dan je kleine ik.
  Klanken kunnen mensen diep raken. Tijdens de sessies ontvang je klanken die je zelf zingt. Je kan je ook laten bezingen als je dat wenst, zodat de werking breder wordt.
  Klank is trilling en elke cel in ons lichaam trilt, wist je dat? We trillen allemaal op een bepaalde frequentie, we zijn als een lied op zichzelf!
  De magische wereld van klank kent nog veel onverkend gebied. Je bent welkom om in deze wereld samen op verkenning te gaan!
 • bewust worden van evenwicht tussen je mannelijke en je vrouwelijke aspecten Meer info
  Onze gevoelskant wordt vaak ondergewaardeerd en onderschat. Deze manier van zingen nodigt uit om denken en analyse meer los te laten en ons te laten dragen door onze klank. Dat is wennen, want het betekent controle loslaten! In onze wereld krijgen we vaak de omgekeerde boodschap. Het is boeiend om via zingen te ontdekken hoe wijs je lichaam is. Leren vertrouwen op je klank kàn je lichaamshouding wijzigen, zodat verbinding en heling ontstaat.
 • klanken zingen als meditatieve ervaring Meer info
  Je beleeft bewust, via je zintuigen, waar de klank zich bevindt in je lichaam. Je doorvoelt emoties die eventueel doorstromen of je ervaart subtiele energie die door je systeem stroomt. Je leert observeren tijdens het zingen. De klank brengt je dieper in jezelf, ook bij je innerlijke stem.
  Je manier van zingen, de wijze waarop je stem trilt en resoneert, vertelt waar in jouw lichaam blokkades zitten, waar je wèl doorstroom hebt en welke thema’s in jouw leven van belang zijn.
  Vanuit mijn sensitieve waarneming hoor/ voel ik dit, maar sensitieve zangers voelen het ook zèlf. Dit kan tot bepaalde inzichten leiden.

Wil je nog meer informatie over stem- en klankbeleving?

Klik dan hier.