Zingen als een kind, open en vrij, brengt plezier in ’t leven en dát activeert je ware kracht.

 

Wil je je stem ontdekken?
Of zing je al lang en ben je op zoek naar nieuwe wegen?

Stem- en klankbeleving biedt stemontwikkeling, verruimt je zangmogelijkheden en nodigt uit om verbinding te voelen met je hele wezen en alles om je heen (heel worden). Naast zangplezier, het verkennen van jouw uniek stemgeluid, ontspanning, het ontdekken van facetten van je stem én van jezelf,… beleef je hoe klanken diepgaand kunnen doorwerken.

Zing je graag op een manier die mensen raakt, dan is deze sensitieve weg om je stem te gebruiken misschien iets voor jou.
Deze sessies zijn gebaseerd op Klankgeoriënteerd Zingen (ontwikkeld in Duitsland), gecombineerd met eigen inspiraties. Noten lezen doen we niet. Klanken een beetje kunnen nazingen is wel een hulp. Ben je een klassiek geschoolde zanger(es), dan kan deze aanpak interessant zijn om ongekend gebied te verkennen. Je bent welkom met je enthousiasme en je aarzeling.

Wat beleef je ?

 • je zangstem ontwikkelt zich (verder) Meer info
  Je wordt je bewust van de rijkheid van klanken. De klankkleur van je stem krijgt meer schittering (brillance) en je stem krijgt meer draagkracht. Vibrato, uitbereiding van het borst – en kopregister ontstaan via speelse elementen die worden aangeboden.
  Heb je last van de druk die ontstaat als je moet letten op houding, ademhaling, mondstand,..dan is dit een bevrijdende aanpak. Veel aandacht gaat juist naar het loslaten van controle en het oefenen in waarnemen van de klank en wat er in ons lichaam gebeurt. De kramp van “het juist willen/moeten doen” kan plaats maken voor het beleven van wat er al is. Dan komt de ontdekking dat zingen makkelijker gaat als je niet alles hoeft onder controle te houden. De stem is vrij om haar weg te zoeken.
  We werken hoofdzakelijk met klanken, maar als je een tijdje op weg bent, kunnen we wat is geleerd toepassen in een lied. (pop, gospel, jazzy, mantra, Nederlandstalig,..)
  Naast interpretatie en met gevoel leren zingen, is ook coaching naar een optreden toe mogelijk.
  Zingen is speels en brengt ook een uitdaging voor mensen die het kind in zichzelf vergeten zijn. Durf je jezelf te laten horen? Kan je je klank zonder veroordeling laten zijn? Durf je je over te geven aan de klank? Durf je vertrouwen?
  We doen het stapje voor stapje! Jezelf uiten geeft vreugde en vaak meer zelfvertrouwen. Ruiken, proeven, een liedje, de natuur,…zijn hulpmiddelen om klank naar buiten te brengen en te verkennen.
  Muziek kan krachtig op ons systeem inwerken. Het ontspant, brengt in balans, kan spierkrampen verlichten, verdriet verzachten, inspiratie geven, je in het nu brengen, je verbinden met iets veel ruimer en grootser dan je kleine ik.
  Klanken kunnen mensen diep raken. Tijdens de sessies ontvang je klanken die je zelf zingt. Je kan je ook laten bezingen als je dat wenst, zodat de werking breder wordt.
  Klank is trilling en elke cel in ons lichaam trilt, wist je dat? We trillen allemaal op een bepaalde frequentie, we zijn als een lied op zichzelf!
  De magische wereld van klank kent nog veel onverkend gebied. Je bent welkom om in deze wereld samen op verkenning te gaan!
 • meer evenwicht tussen je mannelijke en je vrouwelijke aspecten Meer info
  We hebben allemaal geleerd om meer onze mannelijke kant (linker hersenhelft) te volgen die enkel vertrouwt op het denken, controle houden, structuren en regels volgen.Deze kant is waardevol, maar overgeaccentueerd. We hebben ook een vrouwelijke kant (rechter hersenhelft) die ons intuïtief brengt waar we moeten zijn. Deze gevoelskant wordt vaak ondergewaardeerd en onderschat. Het is boeiend om via zingen te ontdekken hoe wijs je lichaam is. Leren vertrouwen op je klank kàn je lichaamshouding wijzigen, zodat verbinding en heling ontstaat.
  De trilling van geur, kleur,smaak, kristallen,..verandert je klank en wordt gebruikt om te verkennen wie je in essentie bent. Door gewoontepatronen bij jezelf te ontdekken en observeren tijdens het zingen, groeit er meer Liefde voor jezelf. Er is aandacht voor ontwikkeling van je (aan)voelende aard. Wat je durft toe te laten, krijgt de kans zich om te vormen en zo ontstaat verandering (transformatie) in je klank, in jezelf.
 • de meditatieve kant van klanken zingen Meer info
  Je beleeft bewust via je zintuigen waar de klank zich bevindt in je lichaam. Je doorvoelt emoties die eventueel doorstromen of je ervaart subtiele energie die door je systeem stroomt,…Je leert observeren tijdens het zingen en de klank brengt je dieper in jezelf, ook bij je innerlijke stem.
  Je manier van zingen, de wijze waarop je stem trilt en resoneert, vertelt waar in jouw lichaam blokkades zitten, waar je wèl doorstroom hebt en welke thema’s in jouw leven van belang zijn.
  Vanuit mijn sensitieve waarneming hoor/ voel ik dit, maar sensitieve zangers voelen het ook zèlf.
  Dit kan tot bepaalde inzichten leiden.

 

Wil je nog meer informatie over stem- en klankbeleving?
Klik dan hier.

Heb je interesse in een ontdekkingspakket van 10 lessen?
Klik hier om meer te weten over dat aanbod.