We zijn hier om te beleven, te ervaren, te her-inneren dat we Liefde zijn
en deze overvloed in alle vormen te creëren.

 

In dit luik gaat het over de Innerlijke Stem. Als aanvulling op het laten trillen van je fysieke stem, bied ik sessies die je helpen je af te stemmen IN jezelf. Je boort mogelijkheden aan om je intuïtie te leren gebruiken zodat je onafhankelijker in het leven kan staan. Als lesgeefster en begeleidster in “bewust zijn” bied ik geen therapie, maar meditatie-methodes bij stress, wegwijzertjes en informatie die, naast een therapeutische begeleiding elders, steun kunnen bieden. Zo ontwikkelt zich de diepe verbinding met jouw Kracht die je uitstraalt in de wereld om je heen.

 

Woorden

Woorden geven informatie, richting, hebben een scheppend vermogen. Ze hebben een trillings-frequentie en jouw stem geeft ze meer kracht. Denk maar aan ‘boosheid’ of ‘vreugde’ en voel wat enkel het lezen van deze woorden met je doet. Woorden zorgen voor kringen die uitdeinen, zoals wanneer je water beroert. Wat je zegt, heeft effect op jezelf en de anderen.

Graag gebruik ik woorden van inspiratie waarmee iets in beweging kan komen (bij het vertellen en zingen). Mijn doel is anderen, en terwijl ook mezelf :-), bij een (steeds evoluerend) weten en wijsheid te laten komen, want ik zie mensen als “stukjes waarheid” en deel van een groot Geheel.

We inspireren elkaar voortdurend en worden ook geïnspireerd door iets diep in onszelf.

 

Luisteren

Als je stil wordt en luistert, gaat er een (nieuwe) wereld van inspiratie open. In deze jachtige tijd zijn mensen vaak vervreemd van die wereld, maar eens je terug contact hebt met dat innerlijk kompas, wordt het leven zoveel makkelijker! Sensitieve mensen ervaren dat vaak als thuiskomen en het is alsof ze eindelijk mogen doen waarvoor ze op de Aarde zijn gekomen. Iedereen kan zich her- verbinden met de Wijze Stem in zichzelf. Hoogsensitieve personen (hsp) zijn daarin opvallende pioniers die voor anderen de weg vrijmaken. Het pad van stilvallen, luisterend voelen en overgave bewandelen, is echter een hele uitdaging. Vaak is het pas door een crisis in je leven, dat je op deze weg terecht komt. Als je dan begint met bewust te luisteren, lijken meerdere stemmetjes in je hoofd soms te zeggen wat te doen of te laten. Laat ons samen luisteren en op ontdekking gaan!

 

Individuele sessies

! Momenteel bied ik geen individuele sessies aan!

Zit je in een veranderingsproces? Of ben je op zoek naar wegwijzertjes, een meditatie- methode om je intuïtie aan te boren of een helingsvorm die je ook onafhankelijk thuis kan toepassen? Vanuit de jarenlange training die het leven mij gaf en geeft, bied ik:

 

  • SESSIE-REEKS: STRESS-BEVRIJDING: je hart en je systeem zijn vaak belast met een pak stress. Deze stress zit als een herinnering in je lichaam. Spannig, verdriet, boosheid, angst kunnen je gezondheid ondermijnen. Meditatie-methodes van Alex Loyd en Jennifer Mc Lean zijn een mooie ondersteuning om stress te verminderen. In combinatie met therapie elders, kan deze meditatie een bevrijdende werking hebben. Er worden ook tips rond CVS, en de kracht van voeding gegeven. Ik verwijs regelmatig door naar artsen en gezondheidstherapeuten die kennis van deze zaken hebben.
  • SESSIE-REEKS: MENSELIJKE-ENGEL-MEDITATIE: een meditatie-methode die uit verschillende stappen bestaat en je dichter brengt bij zelfmeesterschap. In dit filmpje hoor je er meer over.

 

  • SESSIE: MENSELIJKE ENGEL BOODSCHAP: Het gaat hier om het zien van het grotere plaatje, het ontvangen van wijsheid die je verder brengt op langere termijn, over in het leven staan in deze nieuwe tijd, een nieuw Bewust Zijn dat bij mensen ontwaakt. Wat zijn de engelen-kwaliteiten die in zich in jou ontwikkelen nu? Welke thema’s dienen zich aan? De boodschap die je ontvangt wordt doorgegeven vanuit mijn veld van afstemming.
    Meer info vind je hier.

 

BELANGRIJK: Ik vervang geen dokter of therapeute, maar bied aanvullende begeleiding vanuit de diepgaande ervaring die ik met deze thema’s heb. Een holistische samenwerking vanuit verschillende disciplines die elkaar kunnen ondersteunen, moedig ik aan.

Voor groepen

Bij “Samen klinken” vind je activiteiten rond Bewust Zijn, zoals voordrachten, concerten, activiteiten rond intuïtieve ontwikkeling en de Innerlijke Stem.

 

Waarom ik afstemmen op de Innerlijke Stem belangrijk vind…

In deze vaak harde, cynische wereld leven, is niet gemakkelijk. Ik voelde mij vervreemd, niet thuis. De westerse wereld bekijkt de mens al lang als een machine. Echter, ondertussen is de wetenschap aan het bijbenen en weet de kwantumfysica te vertellen dat onze kleinste deeltjes uit licht bestaan, die op een moment materie worden. Dat Licht kon ik echter reeds als jongvolwassene waarnemen als energie, stromend door mijn lichaam.

Toen kwam ‘synchroniciteit’ onder mijn aandacht. In de psychologie schreef C.G.Jung er ooit een hele studie over die nu door meer mensen kan begrepen worden. De ’toevalligheden’ die zich in mijn leven voortdurend voordeden, lieten mij niet los. Tijdens een jarenlange periode waarin ik ‘moest’ stilvallen, begreep ik dat die er waren, omdat er een alles-ondersteunende Eenheid is, waarin ik steeds ben. Wetenschappers benoemen deze Eenheid tegenwoordig ook, bijvoorbeeld als “Het veld”, maar vele religies gebruiken andere namen als ze het over het Grote Mysterie (zoals de Indianen zeggen) hebben.

Toen ik bewust ging leven als deeltje dat IN het Grote Geheel is (en niet met het Goddelijke ‘boven’ mij of zo dat God alleen in een deeltje van mijn hart zou zijn), werd het leven wonderlijk. Ik voelde de Liefde waar ik zèlf deel van uitmaak. Zo begreep ik het ‘dochter en zoon Zijn van God’ op een àndere manier. Luisteren, in overgave zijn, bracht mij in bewuste verbinding met deze bron van Genade. Dat schiep gebeurtenissen die ik niet voor mogelijk hield, die mij telkens blijven verrassen! Als ik mijzelf als verbonden kan ervaren (lichaam, emoties, denken én ziel, deel van Eenheid), kom ik thuis. Als mens was ik maar half, tot ik me, via mijn Innerlijke Stem, deze verbinding terug herinnerde.

Het is een hele weg geweest van meer dan 25 jaar …

Als hooggevoelige (HSP) ervoer ik intens hoe het is om het contact met mijn Innerlijke Stem, bijna te verliezen.
Chronische vermoeidheid (CVS) kwam op mijn weg om me meer bij “zijn” (vrouwelijk) te brengen en de druk van het moeten “doen” (mannelijk) te minderen. Ik leerde aanwezig zijn bij ondergewaardeerde delen van mezelf, bij het voedende dat Aarde aan mijn lichaam te bieden heeft. Ik ontwikkelde opnieuw vertrouwen in liefdevolle Steun, in het idee dat je mee kunt scheppen in samenwerking met subtiele lichtwerelden. (Alles is één en één is in verscheidenheid)

Tijdens dit veranderingsproces ontwikkelde ik een àndere manier van leven die evenwicht brengend is en die veel mensen vergeten zijn. Dit houdt o.a. in: trouw zijn aan wat ik voel, mijn intuïtie, mijn hart volgend en mijn denken een plaats gevend als helper, terwijl dat daarvoor eerder een slavendrijversrol had. De zorg/liefde voor mij lichaam is absoluut een essentieel onderdeel van dit verhaal!

Bewust leven geeft me houvast tijdens de intense veranderingen die ik in mij en in de wereld waarneem. Door her-verbinding kan onze wereld lichter, vreugdevoller, meer in balans zijn.
Het mannelijke en het vrouwelijke in mezelf mag een gelijkwaardig huwelijk aangaan.

Strijd hoeft niet en dat geeft bevrijding. Balans krijg ik steeds weer door de Aardse, menselijke kant van mezelf liefdevol te behandelen én mijn fijnstoffelijke, subtiele aard te erkennen (datgene waarover mensen soms zeggen dat het niet bestaat). Door dit te durven integreren in mijn leven, ben ik een gelukkig mens geworden.
Naar mijn aanvoelen kan men, als men het lichaam met het subtiele Wezen verbindt, de talenten van een “Menselijke Engel” neerzetten. Hoewel mijn pad mij heel veel en lang lijden heeft gebracht, pluk ik nu de vruchten van mijn zoeken en zie ik dat vreugde, mededogen en genade geen loze begrippen voor me zijn. Het zijn bevrijdende geschenken, voor iedereen beschikbaar.